ΕΙΔΗΣΕΙΣ εν τάχει

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Στο σφυρί το Athens Heart


Παρόλο που το Athens Heart είναι ένα σχετικά νέο Εμπορικό κέντρο...η εταιρεία που το διαχειρίζεται (Pasal) αναζητά εναγωνίως επενδυτές...

Τελικά οι προσπάθειες πώλησης του 50% απέβησαν άκαρπες
Η Pasal είχε αναθέσει πριν από λίγους μήνες στην εταιρεία συμβούλων και παροχής υπηρεσιών ακινήτων Savills, τη διαδικασία εύρεσης επενδυτών για το κέντρο, ωστόσο εν τέλει υποχρεώθηκε να αναστείλει την προσπάθειά της। Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η διοίκηση έκανε λόγο για τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι ήταν ξένοι, γεγονός που δυσχέρανε την πώληση λόγω μη ικανοποιητικού τιμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία του Athens Heart εκτιμήθηκε πρόσφατα σε 90 εκατ. ευρώ, με την Pasal να μην κρύβει ακόμα και κατά την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών, ότι απώτερος στόχος της ήταν η πώληση του κέντρου. Ωστόσο, από την έναρξη της λειτουργίας του Athens Heart στα τέλη του 2008 και μέχρι σήμερα, οι οικονομικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες, δυσχεραίνοντας το έργο της εταιρείας. Πλέον, στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης του κέντρου, με την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων, κάτι διόλου εύκολο υπό την παρούσα συγκυρία.

Πάντως, η Pasal έχει πλέον αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του κέντρου με δικό της δυναμικό, κατορθώνοντας να βελτιώσει την επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Οσον αφορά τη σχεδιαζόμενη επέκταση του κέντρου με κινηματογραφικές αίθουσες και θέσεις στάθμευσης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, αυτή φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσει φέτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου